Category Archives: Värk & Feber

Alvedon

Alvedon innehåller det verksamma ämnet paracetamol och fungerar både smärtstillande och febernedsättande.  Alvedon har funnits i Sverige sedan 1958 och är idag ett av landets mest sålda receptfria läkemedel och finns för både barn och vuxna.

Eftersom Alvedon är skonsamt mot magen så kan även personer med känslig mage eller magsår använda läkemedlet.  Alvedon har få biverkningar och det är heller inte farligt för gravida eller ammande kvinnor att använda läkemedlet vid tillfällig smärta eller feber.

Alvedon kan användas vid t.ex. huvudvärk, muskelsmärtor, mensvärk, tandvärk samt vid reumatiska smärtor.

För vuxna finns Alvedon som tabletter (500 mg), filmdragerade tabletter (500 mg) som är lite lättare att svälja, brustabletter (500 mg) med citrussmak, munsönderfallande tabletter (250 mg) med smak av svarta vinbär samt som suppositorier (500 mg & 1 g).

Suppositorier (stolpiller) är ett bra alternativ för den som mår illa och inte klarar att svälja läkemedel, men även till de små barnen. För barn finns Alvedon som suppositorier i tre olika styrkor (60 mg, 125 mg & 250 mg).

Andra alternativ för barn är Alvedon munsönderfallande tabletter (250 mg) med jordgubbssmak och Alvedon mixtur (24 mg/100 ml) med smak av skogsbär.